Gezichtsbehandelingen

„Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid.“ Misschien is het wel het verlangen van deze tijd. Het verlangen naar een aanraking die diep raakt en daarbij tegelijkertijd de individuele grenzen van de mens respecteert. Het verlangen naar een zachte aanraking die meer is dan alleen oppervlakkig.

Kan het zo zijn dat een behandeling van het gezicht een gezonde impuls betekent voor de huid en het gehele organisme?

Elisabeth Sigmund, de 'moeder' van Dr.Hauschka Cosmetica, ontwikkelde vanuit dit idee een bijzondere gezichtsbehandeling in haar „Salon voor de schoonheid“ in Stockholm. „De huid weerspiegelt de gezondheid.“ Deze gedachte en het openstaan voor nieuwe ontwikkelingen vormden voor Elisabeth Sigmund de achtergrond bij het ontwikkelen van de Dr.Hauschka Behandeling.

 

Weer bij jezelf komen

Inwoners van Stockholm, die bij Elisabeth Sigmund een afspraak maakten in haar „Salon voor de schoonheid“, hadden vaak koude handen en een gespannen nek en schouders. Daarom begon Elisabeth Sigmund de behandeling met het aanpakken van die klachten.

„Aan bijna niemand laat een vrouw zo haar innerlijk zien als aan haar schoonheidsspecialiste.“

Daarom zal een Dr.Hauschka Schoonheidsspecialiste haar cliënt altijd integer en met zorg tegemoet treden. Omdat wij veel met ons hoofd werken en de voeten daardoor koud kunnen worden, zorgt een weldadig voetenbad ervoor dat we weer bij onszelf komen. Door het uitstrijken en masseren van benen en voeten komt het hoofd tot rust. Actieve bewegingen met de armen, zorgen voor ontspanning van de nek- en rugspieren.