Cellulite en cellulitis behandeling

Cellulite behandeling

Slank of volslank: maar liefst 80 tot 90% van alle vrouwen krijgt last van cellulite, beter bekend als cellulitis of een sinaasappelhuid. De putjes in de huid ontstaan door onderhuids vet dat is verkleefd en door een slechte bloedcirculatie. De oneffenheden zijn niet schadelijk, maar voor veel vrouwen is cellulite een doorn in het oog. Met een endermologie behandeling kan cellulite worden verminderd. Daarnaast wordt de huid verstevigd en wordt de vetopslag in het lichaam verminderd.

Cellulite behandelen met een lpg behandeling

Om ervoor te zorgen dat uw benen en billen weer glad en egaal worden, kunt u kiezen voor een cellulite behandeling. Het LPG-apparaat maakt gebruik van de modernste technieken om vetblokkades in de huid op te heffen en het herstel van de cellen te stimuleren. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld veertien tot negentien behandelingen van ongeveer 45 minuten nodig. Om het resultaat te behouden en waar mogelijk nog verder te verbeteren, raden wij aan om na de reeks behandelingen een keer per maand een endermologie behandeling te ondergaan.

Cellulite en cellulitis: wat is het verschil?

Cellulite wordt veelal cellulitis genoemd, maar wist u dat dit twee verschillende dingen zijn? Cellulitis is een huidontsteking door een bacteriële infectie die u kunt herkennen aan een rode of gezwollen huid. Tevens zijn pijn en koorts symptomen van cellulitis. Cellulite daarentegen is verkleefd onderhuids vet, waardoor putjes en oneffenheden ontstaan. Vrouwen hebben hier over het algemeen meer last van dan mannen, omdat vrouwen meer oestrogeen hebben.

Hoe ontstaat cellulite?

Naast vrouwelijke hormonen is ongezonde voeding een belangrijke boosdoener van cellulite. Naast een unhealthy eetpatroon zijn ook alcohol, cafeïne, nicotine en stress belangrijke oorzaken van de sinaasappelhuid. Door er een gezonde levensstijl op na te houden, wordt de kans op vervelende putjes in ieder geval verkleind.

4 tips om cellulite te voorkomen

Om de kans op cellulite te voorkomen en/of de putjes te verminderen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden in uw dagelijks leven. Hierbij kunt u denken aan het drinken van minimaal 1,5 liter water per dag en het afwisselen van krachttraining en cardio.

Drink minimaal 1,5 liter water

Om de afvalstoffen en giftige stoffen in het lichaam af te voeren, speelt water een belangrijke rol. Door iedere dag minimaal 1,5 liter water te drinken, wordt dit proces gestimuleerd. Wilt u niet de hele dag enkel water drinken? Kies dan voor groene thee.

Matig de hoeveelheid cafeïne en alcohol

Het zijn twee belangrijke boosdoeners van cellulite: cafeïne en alcohol. De twee ingrediënten vertragen de bloedcirculatie en drogen het lichaam uit, waardoor gifstoffen eerder worden opgenomen door het lichaam. U voelt hem hoogstwaarschijnlijk al aankomen: de gifstoffen vergroten de kans op putjes.

Vermijd suikers

Een sinaasappelhuid ontstaat met name door een vetophoping onder de huid. Een belangrijke veroorzaker hiervan is suiker. Probeer producten met een hoge hoeveelheid suikers en koolhydraten daarom te vervangen door voeding met veel eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren.

Wissel cardio en krachttraining af

Door regelmatig te sporten, wordt de huid strakker en is de kans op onderhuidse vetophopingen kleiner. Door krachttraining en cardio met elkaar af te wisselen, is de kans op een zijdezacht huidje groter.

Maak een afspraak voor een Endermologie behandeling

Om een afspraak te maken voor een cellulite behandeling of voor meer informatie over endermologie, kunt u contact opnemen door te bellen naar 070 761 0357 of een e-mail te sturen naar info@lacasey.nl